Taštičky plněné uzeným masem

nehodnoceno

Zasyťte hladovce vydatným a chutným obědem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    577 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2414 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    46,2 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    31,5 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    9,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvařené doměkka necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme a smícháme s vejcem, solí a hrubou moukou. Vypracujeme těsto.
  2. Uzené vařené maso nakrájíme na drobné kostičky a na sádle orestujeme s 1 cibulkou nakrájenou nadrobno. Bramborové těsto rozválíme a vykrojíme kolečka pomocí skleničky. Do středu naplníme směsí uzeného masa, přehneme a zmáčkneme prsty na krajích. Uvaříme v osolené vodě.
  3. Červené zelí nakrájíme na nudličky, druhou cibuli nakrájíme nadrobno a společně podusíme. Dochutíme solí, cukrem a trochou octa. Vařené bramborové taštičky podáváme s červeným zelím a čerstvě smaženou cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.