Tarator

Vyzkoušejte tradiční studenou polévku, která je typická pro balkánskou kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 15 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    169 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    706 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, osolíme a počkáme, až pustí šťávu.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vytřepeme z něj vodu a nasekáme ho nadrobno.
  3. K okurkám přidáme jogurt, olej, česnek a nasekaný kopr (část si necháme na ozdobu). Polévku dle potřeby rozředíme vodou. Opepříme ji a případně ještě dosolíme. Tarator necháme v ledničce dobře vychladit.
  4. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbylým koprem a případně i nasekanými jádry ořechů.

Jogurt můžeme rozředit i kefírem nebo smetanou.

Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.