Tapas s hovězím masem
Přeneste se na chvíli aspoň v duchu na španělské pobřeží, atmosféru skvěle dotvoří tyto jednoduché a lahodné tapas.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
285 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1194 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
18,6 g
21 %
19 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
30,5 g
48 %
45 %
-
Tuky
8,3 g
13 %
12 %
-
nasycené
2,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso očistíme, omyjeme, osušíme a najemno nameleme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Salát vypereme, necháme osušit a poté ho natrháme na kousky.
- Maso vložíme do mísy, promícháme ho s cibulí, kečupem, hořčicí, žloutkem, olejem, brandy, tabascem. Dochutíme solí a pepřem.
- Bagetu nakrájíme na tenká kolečka. Na suché pánvi kolečka bagety opečeme na mírném ohni z obou stran dokřupava. Místo bagety můžeme použít například bake rolls.
- Na křupavá kolečka lžící naneseme masový tatarák, ozdobíme ho kousky salátu, kapary, kopru, přendáme na servírovací talíř a podáváme.