Doba přípravy: 30 minut
- 125 g měkkého tvarohu
- 125 g lučiny (gervais) ¨
- 125 g tvrdého sýra
- směsi koření podle obliby - grilovací, zlaté kuře, bylinkové máslo, obalovaný sýr, česnekové
- nakrájené bylinky - pažitka, bazalka, oregáno
Na nálev:
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- naložené kapie, olivy olej
Na obalení:
- mleté vlašské ořechy
1. Tvaroh spojíme s lučinou a nastrouhaným sýrem. Všechno spolu dobře promícháme v souměrnou hmotu bez hrudek a tvarujeme kuličky. Ty pak obalujeme v koření, nebo v bylinkách.
2. Hotové kuličky naskládáme do sklenice, proložíme proužky cibule a kapií, olivami a nakrájeným česnekem. Zalijeme olejem a necháme týden marinovat.
3. Pak vyndáme, necháme okapat z olejového nálevu a můžeme obalit v mletých oříšcích. Podáváme jako pohoštění s čerstvou francouzskou bagetou.