Sýrová omáčka

Vytvořte si extra snadnou omáčku, na které si jistojistě pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    849 KCal

    39 %

    35 %

  • Energie

    3552 KJ

    39 %

    35 %

  • Sacharidy

    76,2 g

    87 %

    76 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    24,5 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    48,6 g

    75 %

    69 %

  • nasycené

    27,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Velké vrtule - fusilli (nebo jiné těstoviny ozdobného tvaru) uvaříme ve vroucí osolené vodě s trochou oleje al dente, tedy asi 7-8 minut. Slijeme přes velké síto a necháme okapat.
  2. Na teflonovou hlubokou pánev rozdrobíme nivu a sýr a necháme na mírném ohni za stálého míchání pozvolna roztát. Plněné olivy překrájíme na poloviny. Na pánev přilijeme smetanu, přidáme nakrájené olivy, promícháme a necháme už jen přejít varem, aby se chutě spojily. Omáčku nesolíme, protože sýr i olivy mají dostatečně výraznou chuť.
  3. Do omáčky na pánev přisypeme těstoviny, promícháme a prohřejeme. Nakonec podle chuti přidáme mletý bílý pepř.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.