Ingredience
Postup
- Vývar uvedeme do varu ve větším hrnci. Přidáme stroužky česneku a plamen snížíme.
- Na pánvičce rozpustíme máslo, osmažíme na něm mouku a jíšku chvíli smažíme. Zalijeme ji vínem (nebo studenou vodou), rozvaříme a vlijeme do vývaru. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut.
- Do polévky vsypeme sýr, promícháme, až se rozpustí, a polévku ihned podáváme. Jakmile jsme přidali sýr, polévku už dál nevaříme a také ji nenecháme dlouho stát, sýr by se oddělil.
- P.S.: Tahle polévka je sytá, takže vám, třeba s kouskem pečiva, vystačí i jako oběd. Můžete do ní přikápnout i trochu mléka, bude ještě krémovitější. Kvůli jíšce i tučnému sýru nemůže aspirovat na dietní pokrm, ale je neobyčejně snadná a rychlá, navíc v ní skvěle zužitkujete i různé ty osychající kousky sýrů. A pozor, nebojte se do ní přidat i vonné zrající sýry, ať to má grády.