Recepty ze švestek
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky
Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...
Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky
Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...
Jak ochránit zrak před oslepnutím? Pomohou vitaminy i sluneční brýle
Šedý zákal, zelený zákal, makulární degenerace - tato častá oční onemocnění mohou způsobit nejen...
Řízky, bůček, žebírka. Tři pádné důvody, proč milujeme vepřové maso
Dalo by se říct, že vepřové je národní maso. Od velikonočního selátka na grilu po zabíjačku v...
Šest tipů, jak bojovat s únavou
Na únavu můžete buď rezignovat a natáhnout se do postele, nebo se jí můžete postavit a bojovat s...
Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř
Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který...
Patnáct potravin, které vás nadopují vlákninou
Nedaří se vám zhubnout? Trpíte často zácpou a potřebujete si upravit zažívání? Na tyto a mnohé...
Ovesná kaše, müsli tyčinky nebo smoothie. Jak hřešit zdravě?
Pět týdnů se držíte a ignorujete všechny svůdné pokrmy s nepovolenou kalorickou hodnotou? Tak teď...
Červená už netáhne, fialové prádlo je hitem
Móda a její rozmary se mění stejně rychle jako počasí. To platí nejen pro šaty, ale také pro ...
Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub
Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první...
Čtenářky si přes Vánoce chtějí udržet linii, mají tipy na recepty
Markéta, Helena a Petra z Brna zhubly od září dohromady více než 37 kilogramů a skvělý výsledek si...
Zdravé cukroví: upečte letos bez hory hladké mouky a bílého cukru
Vyzkoušejte letos cukroví, jehož základem nejsou náhražky, polotovary a jiná chemie a vašemu tělu...
Pozvěte přátele na fondue, piknik si můžete udělat i doma
Stýská se vám po letních piknicích s přáteli v parku? Užít si dobré jídlo s dobrými kamarády můžete...
To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...
Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...
Jogurt není jen zdravá svačinka. Využijte jej i při vaření a pečení
Nakyslý mléčný výrobek si většinou nejraději vychutnáváme k snídani nebo svačině spolu s ovocem či...
Švestkové recepty: koláč, pečeně i ryba s podzimním ovocem
Nestačíte sbírat opadané švestky, spíž máte zaplněnou zavařenými povidly, z palírny jste si...
Švestkové hody aneb jak naložit s úrodou ze zahrádky
Tohle úžasné ovoce sice symbolizuje konec léta, ale jeho skvělá chuť nám loučení s tímto ročním...
Švestková povidla podle babičky: tři suroviny a párkrát zamíchat
Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla, nemá cenu vymýšlet inovace....
Manuál správného stravování při kojení. Pozor na éčka i zeleninu
Přemýšlíte, co jíst při kojení, abyste měla dostatek energie a zdraví prospěšných látek? Bojíte se,...
Druhá várka receptů na sladká jídla od žemlovky po palačinky
Dezert převlečený za oběd nebo večeři - to jsou sladké hlavní chody, které milují děti,...
Další recepty na polévky od zelňačky po rajskou
Kuchařská výhoda polévek je, že jejich přípravu zvládne i gurmánské embryo a na výsledku není jeho...
Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí
Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou...
Děti a výmysly. Kdy je to lež a kdy fantazie?
"Přiletěl drak a ten hrneček rozbil..." Možná už jste nějaký podobný výrok z úst svého potomka...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny