Švestkové buchty

nehodnoceno

Buchty jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez kynutí

Ingredience

30 PORCE +

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    113 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    474 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    17,6 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    3,5 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy vsypeme mouku, sůl, cukr, rozdrobíme droždí, přidáme žloutky a přilijeme teplé mléko a teplé máslo. Vše dobře propracujeme v hladké nelepivé těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout cca 40 minut v teple.
  2. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát silný 3-5 mm. Rozkrájíme ho na 30 čtverečků, do jejich středu dáme zahuštěná povidla. Zabalíme je do kuliček, které pak ponoříme do rozpuštěného másla.
  3. Naplněné kousky rozložíme vedle sebe do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčků. Mezi jednotlivými kousky necháme menší mezery. Necháme je kynout ještě asi 15 minut.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 50 minut. Ještě horké buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s medem a rumem.
Autor:

Podobné recepty

Brownies cheesecake s cottage

Skvělý dezert plný tvarohu a malin.

Panna cotta s ovocnou vrstvou

Luxusní italský dezert.

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.