Ingredience
Postup
- Do mísy vsypeme mouku, sůl, cukr, rozdrobíme droždí, přidáme žloutky a přilijeme teplé mléko a teplé máslo. Vše dobře propracujeme v hladké nelepivé těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout cca 40 minut v teple.
- Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát silný 3-5 mm. Rozkrájíme ho na 30 čtverečků, do jejich středu dáme zahuštěná povidla. Zabalíme je do kuliček, které pak ponoříme do rozpuštěného másla.
- Naplněné kousky rozložíme vedle sebe do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčků. Mezi jednotlivými kousky necháme menší mezery. Necháme je kynout ještě asi 15 minut.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 50 minut. Ještě horké buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s medem a rumem.