Švestková povidla

Zavařte si do sklenic vynikající domácí povidla. Sklenička povidel může posloužit také jako milý dárek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

6 PORCE +

Na 6 skleniček po 200 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    536 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2241 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    125,5 g

    143 %

    125 %

  • Vláknina

    9,3 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dáme je na plech s vyšším okrajem, pokapeme octem, promícháme a přidáme skořici. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme za občasného promíchání asi 40 minut (podle vyzrálosti švestek). Pak přidáme cukr, opět promícháme a pečeme dalších 15 minut.
  2. Pečené švestky dáme do hlubokého hrnce, odstraníme skořici a ponorným mixérem je rozmixujeme. Přivedeme k varu a horká povidla naplníme do vyvařených skleniček. Na povrch nalijeme lžičku rumu a dobře uzavřeme víčkem.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.