Ingredience
Postup
- Řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci přivedeme k varu 800 ml vody a ochutíme ji octem a solí. Přidáme nastrouhanou řepu, promícháme a odstavíme. Vývar necháme vychladnout a vložíme do chladničky.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájené vařené brambory a salátovou okurku. Nakonec do směsi vmícháme najemno nakrájenou jarní cibulku a usekaný kopr.
- Zeleninovou směs s vejci rozdělíme na talíře a zalijeme vychlazenou řepnou polévkou. Osolíme a podle chuti přidáme zakysanou smetanu. Pokud chceme mít polévku vydatnější, můžeme do každého talíře přidat půlku vařeného vejce.