Sushi

Tradiční japonský pokrm není na přípravu tak složitý, jak byste si mohli myslet. Zkuste to a uvidíte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    196 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    819 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    16,6 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    14,7 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži na sushi propláchneme, nasypeme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Pak ji lehce promícháme vidličkou a dochutíme cukrem a rýžovým octem.
  2. Filé z lososa a tuňáka nakrájíme na tenké hranolky. Na stejné kousky nakrájíme omytou okurku. Řasu položíme na bambusovou rohožku a rozprostřeme na ni část rýže. Kraje rýže potřeme křenem wasabi.
  3. Na rýži položíme hranolky lososa nebo tuňáka a kousky okurky. Pomocí bambusové podložky plátek svineme a dobře utáhneme. Stejným způsobem připravíme i další válečky.
  4. Válečky nakrájíme ostrým nožem na špalíčky, které posypeme černým sezamem. Podáváme k nim křen wasabi, sójovou omáčku a marinovaný zázvor.
Autor:

Podobné recepty

Lososová terina

Tento recept je skvělou inspirací nejen na rodinnou oslavu.

Zeleninový koláč

Cuketa, lilek, paprika a rajčata dodávají tomuto koláči veselý look i dokonalou souhru chutí.

Lokše s červeným zelím

Vždycky se vyplatí vsadit na jednoduché recepty našich babiček. Třeba v případě těchto dokonalých...

Žampiony plněné rukolou

Teplý předkrm, který si rychle oblíbíte.

Lososová vejce

Spojení vajíček a lososa je naprosto dokonalé.