Šunkové rolky s křenovou šlehačkou
Jednoduché a přitom efektní občerstvení pro rodinnou oslavu nebo předkrm slavnostního menu, to jsou šunkové rolky, které milovali už naši rodiče a prarodiče.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
268 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1121 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
4,9 g
6 %
5 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
12,9 g
21 %
19 %
-
Tuky
21,4 g
33 %
31 %
-
nasycené
12,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Křen oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Ze smetany ke šlehání vyšleháme hodně tuhou šlehačku (nejlepší je pro tento účel rostlinná, vydrží déle našlehaná). Přisypeme nastrouhaný křen, osolíme a opepříme a opatrně promícháme.
- Plátky šunky rozprostřeme jeden vedle druhého na podnos. Křenovou šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Na okraj každého plátku nastříkáme vrstvu šlehačky asi na prst silnou.
- Plátky šunky opatrně zarolujeme a do obou konců ještě stříkneme kopeček šlehačky. Na talířcích ozdobíme rolky navrchu pusinkou šlehačky a snítkou kerblíku a přidáme rozkrojené cherry rajčátko.