Šunkové rolky s křenovou šlehačkou

Jednoduché a přitom efektní občerstvení pro rodinnou oslavu nebo předkrm slavnostního menu, to jsou šunkové rolky, které milovali už naši rodiče a prarodiče.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    268 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1121 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    4,9 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    12,9 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    21,4 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    12,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Křen oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Ze smetany ke šlehání vyšleháme hodně tuhou šlehačku (nejlepší je pro tento účel rostlinná, vydrží déle našlehaná). Přisypeme nastrouhaný křen, osolíme a opepříme a opatrně promícháme.
  2. Plátky šunky rozprostřeme jeden vedle druhého na podnos. Křenovou šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Na okraj každého plátku nastříkáme vrstvu šlehačky asi na prst silnou.
  3. Plátky šunky opatrně zarolujeme a do obou konců ještě stříkneme kopeček šlehačky. Na talířcích ozdobíme rolky navrchu pusinkou šlehačky a snítkou kerblíku a přidáme rozkrojené cherry rajčátko.
Autor:

Podobné recepty

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.

Zavařená dýně s květákem

Zbyla vám dýně? Zavařte si ji s další zeleninou.

Zavařené vepřové maso

Zavařte si výborné maso a v budoucnu budete mít o práci méně.