Studená řepná polévka

Tento typ polévek nejvíce oceníte v horkých letních dnech. Můžete ji podávat s pečivem, nebo jen tak.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    201 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    840 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu dobře omyjeme, položíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Salátovou okurku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do mixéru, přilijeme vychlazený kefír a rozmixujeme na hladký krém.
  3. Polévku osolíme a opeříme podle chuti. Rozdělíme do misek a do každé porce dáme nakrájené vejce a snítku kopru.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Mrkvová polévka s čočkou

Nevíte jakou uvařit polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Mrkvový krém

Uvařte si skvělou krémovou polévku z mrkve.