Studená rajská polévka s olivami

Hustá polévka, která vás navíc i osvěží.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    187 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    782 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    14,7 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    11,9 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté papriky (bez semeníků) a okurku pokrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. V mixéru rozmixujeme rajčata, oloupanou cibuli a česnek. Přilijeme olivový olej, vinný ocet a umixujeme dohladka.
  2. Směs přilijeme do mísy, přidáme nakrájené černé olivy a vše dobře promícháme. Polévku dochutíme solí a pepřem a necháme v ledničce důkladně vychladit.
  3. Bagetu nakrájíme na kostičky a opražíme nasucho na pánvi. Polévku podáváme s krutony a ozdobíme ji lístky čerstvé bazalky.

Pokud bychom chtěli polévku zahustit, rozmixujeme do ní krajíček světlého chleba.

Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.