Studená rajčatová polévka s domácími grissini

Pokud jste ještě neochutnali studenou polévku, je nejvyšší čas. Inspirace přichází ze slunné Itálie.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    312 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1307 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    27,4 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    18,9 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát a nožem či rádélkem jej rozdělíme na kratší proužky. Ty přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a spirálovitě je stočíme. Potřeme je olejem a posypeme hrubou solí a drceným pepřem. V troubě je při 200 °C pečeme dozlatova.
  2. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pak je rozmixujeme se lžičkou nastrouhané citronové kůry a asi 2 lžícemi citronové šťávy.
  3. Rajčatové pyré propasírujeme a dochutíme medem, trochou balsamikového octa, solí a pepřem a vmícháme do něj nasekanou bazalku. V lednici ho necháme vychladit.
  4. Před servírováním rozdělíme polévku do šálků. Každou porci doplníme nočkem sýra a tyčinkami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.