Studená rajčatová polévka s bylinkovými noky

Tuto polévku uvítáte především v horkých dnech.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Na noky:

Na polévku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    295 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1233 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    22,8 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    13,6 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Suroviny na noky smícháme v misce a uvaříme ve vroucí osolené vodě, tvarujeme pomocí čajové lžičky. Jakmile vyplavou na hladinu, vyjmeme je a dáme stranou, zakápneme olivovým olejem.
  2. Zeleninu omyjeme, česnek oloupeme. Papriku zbavíme semeníků, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do misky. Přidáme polovinu červených cherry rajčátek a česnek, rajčata z konzervy a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme na jemný krém. Podle chuti osolíme, opepříme, zlehka osladíme a zakápneme tabascem, nakonec přilijeme asi 5 lžic olivového oleje.
  3. Polévku dáme vychladit do chladničky a podáváme s nočky, ozdobenou různobarevnými cherry rajčaty a lístky bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.