Studená rajčatová polévka s bazalkou

Studené polévky jsou oblíbené především v přímořských oblastech Španělska.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    145 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    607 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    10,9 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V zeleninovém vývaru povaříme pokrájenou cibuli. Vývar necháme vychladnout.
  2. Rajčata spaříme, sloupneme a dužinu pokrájíme na menší kousky. Omyté papriky zbavíme semeníků, nakrájíme na kostičky a jednu třetinu kostiček si odložíme stranou na ozdobu. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pokrájená rajčata, papriky a česnek vložíme do mixéru a rozmixujeme. K zeleninové hmotě přilijeme vychladlý zeleninový vývar s uvařenou cibulí, přidáme červené víno, olivový olej, sůl a pepř a vše ještě krátce rozmixujeme.
  3. Polévku dáme do ledničky a necháme asi jeden a půl hodiny vychladit. Vychlazenou polévku dochutíme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře, ozdobíme kostičkami papriky a bazalkou. Podáváme s pečivem jako letní polévku nebo jako samostatný lehký pokrm.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.