Studená polévka z pečených paprik a rajčat

Tato polévka vás v létě dokonce příjemně zchladí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    98 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    412 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    4,5 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    1,7 g

    3 %

    2 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata nakrájíme na poloviny, papriku na kostičky, 2 šalotky na čtvrtky a oloupeme 2 stroužky česneku. Společně dáme do misky, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Zeleninu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme zbylou šalotku a česnek najemno. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme šalotku, přidáme česnek a po chvíli vmícháme pečenou zeleninu. Promícháme, přilijeme rajčatové pyré, vývar, přidáme sůl, pepř a necháme několik minut společně povařit. Pak přidáme hrst nasekané bazalky, odstavíme a rozmixujeme dohladka.
  3. Pokud je polévka hustá, přilijeme ještě vývar. Před podáváním polévku dochutíme solí a javorovým sirupem. Hotovou polévku servírujeme například s kouskem pečiva, čerstvou bazalkou a opečenými slunečnicovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.