Středa 6. července 2022, Den upálení mistra Jana Husa
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 6. července 2022 Den upálení mistra Jana Husa

Studená polévka tarator

Tato skvělá balkánská polévka je ideální do horkých letních dnů, ale k chuti přijde i zjara nebo na podzim.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1520 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    7,3 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    33,5 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    20,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Není dobré je strouhat, protože pak vznikne příliš vodnatá polévka. Nakrájené okurky podle chuti osolíme a smícháme s jogurtem a se smetanou.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej a nadrobno nasekaný čerstvý kopr. Na chvíli uložíme do lednice vychladit.
  3. Před podáváním polévku rozdělíme do misek a posypeme vlašskými ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Hanácká polévka s květákovým svítkem

V létě přijde vhod lehká zeleninová polévka. Když ji doplníte tímto skvělým svitkem, bude moci být...

Studená řepná polévka

Tento typ polévek nejvíce oceníte v horkých letních dnech. Můžete ji podávat s pečivem, nebo jen...

Celerová polévka s fenyklem a slaninou

Krémové polévky nikdy nezklamou. Jsou stejně působivé na oko, jako lahodné. Tak dobrou chuť.

Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Poctivý kuřecí vývar ozvláštněte noky s čerstvými bylinkami, rodina bude nadšena.

Květáková polévka se žemlovými knedlíčky

Zkuste si ozvláštnit květákovou polévku domácími knedlíčky s nasekanou petrželkou.