Pátek 23. dubna 2021, svátek má Vojtěch
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 23. dubna 2021 Vojtěch

Studená polévka tarator

Tato skvělá balkánská polévka je ideální do horkých letních dnů, ale k chuti přijde i zjara nebo na podzim.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1520 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    7,3 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    33,5 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    20,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Není dobré je strouhat, protože pak vznikne příliš vodnatá polévka. Nakrájené okurky podle chuti osolíme a smícháme s jogurtem a se smetanou.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej a nadrobno nasekaný čerstvý kopr. Na chvíli uložíme do lednice vychladit.
  3. Před podáváním polévku rozdělíme do misek a posypeme vlašskými ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Minestrone s fazolemi

Tato lahodná hustá a výživná polévka klidně poslouží coby jednoduchá večeře. Jako bonus nabídne...

Hladká Ančka

Tento recept na tradiční regionální specialitu najdete v Krkonošské kuchařce Danky Šárkové.

Chřestová polévka se slaninou

Lahodná krémová polévka z bílého chřestu bude ještě lepší, když ji doplníte orestovanou anglickou...

Jahodová polévka

Polévky nemusí být jen teplé a slané. Takhle voňavá jahodová dobrota vám dokonale zvedne náladu.

Krémová pórková polévka

Milují ji děti i dospělí a klidně může posloužit jako rychlá jednoduchá večeře pro ty, kdo...

Zobrazit více