Studená polévka gazpacho

V horkých dnech vás nic tak neosvěží, jako vychlazená zeleninová polévka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    175 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    731 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu omyjeme. Cibuli oloupeme, papriky zbavíme semínek, okurku použijeme i se slupkou a vše pokrájíme nadrobno.
  2. Větší část nakrájených paprik a okurky vložíme do mixéru, přidáme cibuli, česnek a rajčata a rozmixujeme. Přidáme olej a vinný ocet a rozmixujeme dohladka.
  3. Polévku přelijeme do mísy, ochutíme solí, pepřem a cukrem a dáme vychladit do lednice.
  4. Toastový chléb nakrájíme na tenké dílky a opečeme na pánvi nasucho. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme zbytkem nakrájených paprik a okurky a podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toastem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.