Studená polévka Chlodnik

nehodnoceno

Vyzkoušejte polskou polévku, která se podává studená.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    129 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    540 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    4,8 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve velké míse dobře rozmícháme smetanu s kefírem, podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Ředkvičky očistíme, polovinu svazku nastrouháme nahrubo a přidáme do mísy. Zbytek ředkviček nakrájíme na plátky a ponecháme stranou k podávání.
  3. Do polévky vmícháme okurku a řepu, podle potřeby dochutíme lákem, promícháme a dáme vychladit na 30 minut do chladničky.
  4. Vychlazenou polévku rozlijeme do misek, dozdobíme koprem a plátky ředkviček. Dle chuti zakápneme olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.