Studená okurková polévka

Zchlaďte se v parném létě svěží polévkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 10 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    235 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    983 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    15,1 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    10,7 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    14,2 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurky omyjeme, oloupeme, odřízneme špičky a nakrájíme je na menší kousky. Přendáme je do misky a část jedné okurky si odložíme stranou.
  2. Do misky pak přidáme česnek, bílý jogurt, kefír, kopr, pistácie a podle chuti osolíme a opepříme. Vše následně rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby dochutíme a necháme přikryté v lednici vychladit.
  3. Hotovou polévku podáváme ozdobenou čerstvým koprem, čerstvou okurkou a pokapanou olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Telecí polévka se žampiony

Jemné telecí maso a žampiony tvoří polévku plnou chuti a vůně domova.

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.