Studená okurková polévka s mátou a pistáciemi

nehodnoceno

Na léto je studená polévka jako dělaná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 10 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    110 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    461 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    9,7 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    4,2 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okurky omyjeme, oloupeme, odřízneme špičky a nakrájíme je na menší kousky. Nakrájené okurky dáme do misky a část si uložíme stranou.
  2. K okurkám do misky přidáme česnek, bílý jogurt, kefír, polovinu kopru a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Vše společně rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby ještě dochutíme, přikryjeme poklicí.
  4. Přikryté dáme do lednice vychladit. Poté podáváme polévku ozdobenou zbylým čerstvým koprem, nakrájenými okurkami a zakápnuté olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.