Stříkané vanilkové oválky s čokoládovým krémem

Díky čokoládovému krému není toto cukroví vůbec suché.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

25 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    180 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    752 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknou při pokojové teplotě. Přidáme moučkový a vanilkový cukr a utřeme vařečkou nebo ručním šlehačem do pěny.
  2. Za stálého tření postupně přidáme vejce a máslový krém znovu utřeme do pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku.
  3. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme oválky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
  4. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Čokoládu rozpustíme a necháme zchladnout. Pak ji vmícháme do máslové pěny. Polovinu oválků potřeme čokoládovým krémem a slepíme s druhou polovinou oválků.
Autor:

Podobné recepty

Oříškové pralinky s marcipánem

Vyzkoušejte na Vánoce připravit vlastní pralinky.

Pomerančový dort s čokoládou

Čokoláda a pomeranč společně tvoří neodolatelnou kombinaci chutí.

Malinové šarlotky

Pokud máte rádi nepečené dezerty, pusťte se do těchto šalotek.

Crème brûlée

Věděli jste, že tento dezert byl vytvořen již v 17. století?

Kávové řezy

Pokud máte rádi kávu, musíte vyzkoušet i tyto italské řezy.