Střecha s kandovanou třešní

Tradiční dezert střecha je ideální pro každou oslavu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

14 PORCE +

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    255 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1069 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    30,0 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    13,7 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    1,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Poté ho rozšleháme robotem a přidáme změklé máslo. Vše společně vyšleháme na hladký krém, který ochutíme rumem.
  2. Jednu třetinu sušenek rozložíme za sebou na dlouhý tácek. Potřeme slabou vrstvou krému a na povrch rozložíme druhou vrstvu sušenek, potřeme vrstvou náplně a rozložíme sušenky rozkrojené na poloviny. Potřeme zbylou náplní do tvaru pyramidy. Asi 4 lžíce náplně si ponecháme na zdobení.
  3. Na náplň přilepíme sušenky po obou stranách tak, aby vznikla střecha. Potřeme slabou vrstvou krému a přilepíme druhou vrstvu. Uložíme do chladničky, nejlépe do druhého dne ztuhnout.
  4. Po ztuhnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout. Nakonec povrch dozdobíme pusinkami krému a kandovanou třešní.
Autor:

Podobné recepty

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Velikonoční mrkvové cupcakes

Oslavte Velikonoce ve velké parádě.

Hot cross buns

Tradiční velikonoční pečivo z Anglie.

Košíčky s mrkvičkami

Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.

Jidáše zajíčci

Možná, že nestihnou ani vychladnout, jak vás vůně z trouby naláká na ochutnání.