Diskuze
Štědrovečerní menu: kapr na černo a paštika z husích jater
Děkujeme za pochopení.
Klára
Kapr na černo
Já tedy kapra na černo dělám každý rok. Považuju to za mnohem tradičnější jídlo než smaženou rybu. Ovšem pochopitelně ho vařím 23. prosince. Recept mám trochu jiný a rybu vařím 7 hodin - dá se pak jíst i s kostmi (mimochodem - proto tolik chutná chlapům, víc než ženským). Takže máme i přírodní zdroj vápníku
A jinak jíme rybí polévku (bez knedlíčků), černého kubu, kapra na černo a později i smaženého kapra se salátem.
Kapra mám ráda, nijak mi nesmrdí, do mléka ho nenakládám a hlavně každý rok nejméně 3 kusy kuchám
tlk
podraz
Musím říct, že je docela podraz dát sem tolik dobře vypadajícího žrádla. Mám teď díky tomu hlad a oběd je v nedohlednu. Ach jo.
Et
A jako kazdorocne
... i letos rachame kapra ve vode. Nezapomente si dat salat bez majonezy a cukrovi bez cukru, zato s ovesnymi vlockami. Pekne svatky!
(ps.: mati je silna zlucnikarka a toho kapra jedla vzdycky. Po kachne uz trochu knourala, ale heslem "vzdyd jsou ty svatky" se prenesla dobrovolne pres vsechno)
fraxinus
pastika to neni,
je to zpatlana pena == mousse. da se dosti vylepsit pouzitim creme double (ta se zatim do ceska nedostala). norska smetana by byla jeste lepsi. prava pastika se ve forme jeste pece nebo vari, mousse se dava pouze ztuhnout do chladu. ale tohle rozlisuje gourmet, gourmand si da nasup dvakrat.
Miloslav Šimek
Re: pastika to neni,
Já si dám radši tlačenku nádivo ...
rodrigogonzales
jen tak mimochodem
ta pani na tom prvnim obrazku se tak uprimne smeje.
sverac
Re: jen tak mimochodem
Kdybys věděl na čem sedí, bylo by ti to jasný
premek
jak nekdo muze zrat kapra???
To je to je nejhumusnejsi plevelna smrdici ryba.... No kdyz v 15. stoleti meli lide velky hlad, tak chapu, ze i kapr byl dobry. Ale dnes? To jsou lide spis prezrani.
Ja
Rybi polevka
Tak z te rybi polevky z hlav a mlici je mi dost blivno. To ostatni sice vypada dobre, ale pochybuju, ze na stedry vecer bude nekdo experimentovat. U nas se delaji stejne recepty uz nekolik generaci.
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá
Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová
Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...