Steak s houbami na tymiánovém másle

Dokonalý steak připravený do 25 minut.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

2 PORCE +

Na 2 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2118 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    17,7 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    30,6 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přihodíme podélně rozkrojené očištěné houby a restujeme je asi 3 minuty doměkka.
  2. Otočíme, přidáme neoloupané stroužky česneku, tymián a restujeme společně další minutu.
  3. Všechno z pánve vyndáme a necháme stranou, uchováváme v teple. Steak osolíme, opepříme, potřeme olejem a opékáme v rozpálené pánvi z každé strany cca 4 minuty.
  4. K masu doplníme houby, pokapeme zbylou směsí másla a oleje z pánve. Lžící naneseme na steak pesto a všechno posypeme tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.