Steak s barevnou zeleninou

Rychlé jídlo, které má vše, co vaše tělo potřebuje.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    562 KCal

    26 %

    23 %

  • Energie

    2352 KJ

    26 %

    23 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    49,4 g

    78 %

    73 %

  • Tuky

    30,7 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Med, šťávu z půlky citronu a koření na kuře dáme do větší mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje, nasekanou bazalku a vše promícháme. Do připravené marinády vložíme omytá a lehce naklepaná kuřecí prsa a dáme asi na dvě hodiny odležet do chladničky.
  2. Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu. Mrkev povaříme tři minuty ve vroucí vodě a pak ihned ochladíme ve studené. Cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na silnější nudličky, cibulku překrájíme na menší kousky.
  3. Všechnu zeleninu krátce orestujeme na zbylém olivovém oleji a ochutíme vegetou a pepřem.Marinované steaky opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi a podáváme s teplou zeleninou a zdobíme tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Rybí maso je zdravé a v podobě karbanátků bude určitě chutnat celé rodině.

Pečená citronová kuřecí prsa

Vylepšete kuřecí maso kyselým citronem.

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.