Srdíčka z listového těsta

K vínu nebo jen tak k romantickému filmu upečte sobě a svému partnerovi zamilované pohoštění.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    134 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    559 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát. Sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Parmskou šunku nakrájíme na jemné kostičky, petrželku nasekáme najemno.
  2. Vše přidáme do misky k sýru, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Těsto poklademe sýrovou směsí a zarolujeme nejprve jednu stranu do středu plátu a pak i druhou stranu.
  3. Roládu zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku asi na 20 minut zatuhnout. Pak těsto vybalíme, rozkrájíme na plátky a opatrně je rukama vytvarujeme do tvaru srdce.
  4. Srdíčka přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným žloutkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 až 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Rýžové závitky s arašídovou omáčkou

Lehké a lahodné rýžové závitky plné čerstvých surovin jsou ideální jako studený předkrm.

Okurkové závitky

Luxusní předkrm na narozeninovou oslavu.

Pivní závin

Tentokrát upečte slaný závin.

Tyčinky s olivami

Skvělý předkrm na jakoukoliv party.

Masové knedlíčky s krevetami

Ochutnejte tradiční knedlíčky oblíbené v asijské kuchyni.