Srdíčka z listového těsta

Vyznejte lásku svému partnerovi těmito pečenými srdíčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    408 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1707 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    28,3 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    25,2 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme srdíčka. Na přípravu srdíček potřebujeme dvě vykrajovátka - větší a menší. Nejdříve vykrojíme velkým vykrajovátkem asi dvanáct srdíček. Z osmi srdíček vykrojíme menším vykrajovátkem středy. Na plech položíme čtyři plné tvary srdíček a na každé položíme dvě srdíčka s vykrojeným středem. Vzniknou srdíčka s vyšším okrajem, která důkladně potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se okraje nerozlepily.
  2. Potřená srdíčka posypeme mákem a středy propícháme vidličkou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a srdíčka pečeme asi 8 minut dozlatova.
  3. Tvaroh smícháme s nadrobno nasekanou bazalkou, dochutíme vegetou a nastříkáme jej do vychladlých srdíček. Zdobíme kaviárem, řeřichou a plátky limetky.
Autor:

Podobné recepty

Pizza twistery

Tyčinky s příchutí pizzy jsou ideálním snackem k vínu nebo k televizi.

Dýňová pomazánka s fetou

Dýně svou žlutou a oranžovou barvou za pošmourných dnů probouzejí optimismus a pokrmy z nich potěší...

Hříbkové tartaletky s tymiánem

Pokud rádi zkoušíte nové recepty, ochutnejte i tento.

Dýňové čatní

Zbyla vám z Halloweenu dýně? Připravte z ní čatní.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.