Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    335 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1402 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    30,7 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    9,3 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    41,6 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krevety rozmrazíme, oloupeme a očistíme (nahoře rozřízneme a vytáhneme střívko). V misce smícháme šťávu z jednoho citronu s olejem, nasekanou, semínek zbavenou chilli papričkou a jedním prolisovaným stroužkem česneku. Do marinády vložíme krevety a necháme je v chladu odležet.
  2. Zbylý citron a pomeranče oloupeme. Citron nakrájíme na kolečka, z pomerančů ostrým nožem vykrájíme měsíčky dužiny. Vše vložíme do mísy a promícháme s nakrájenými kolečky naťové cibulky, nadrobno nasekaným oloupaným zázvorem, podrceným stroužkem česneku a cukrem. Promícháme s lístky koriandru a dáme do lednice.
  3. Krevety vyndáme z marinády a napícháme na grilovací jehly. Osolíme je a na rozpáleném grilu nebo na pánvi opékáme z každé strany asi 2 minuty. Podáváme teplé s citrusovým salátem. Vhodná příloha je rýže.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.