Ingredience
Postup
- Krevety rozmrazíme, oloupeme a očistíme (nahoře rozřízneme a vytáhneme střívko). V misce smícháme šťávu z jednoho citronu s olejem, nasekanou, semínek zbavenou chilli papričkou a jedním prolisovaným stroužkem česneku. Do marinády vložíme krevety a necháme je v chladu odležet.
- Zbylý citron a pomeranče oloupeme. Citron nakrájíme na kolečka, z pomerančů ostrým nožem vykrájíme měsíčky dužiny. Vše vložíme do mísy a promícháme s nakrájenými kolečky naťové cibulky, nadrobno nasekaným oloupaným zázvorem, podrceným stroužkem česneku a cukrem. Promícháme s lístky koriandru a dáme do lednice.
- Krevety vyndáme z marinády a napícháme na grilovací jehly. Osolíme je a na rozpáleném grilu nebo na pánvi opékáme z každé strany asi 2 minuty. Podáváme teplé s citrusovým salátem. Vhodná příloha je rýže.