Špenátové lívance

nehodnoceno

Dokonalé lívance mohou být i ve slané verzi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    380 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1592 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    34,5 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    18,4 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát necháme na sítku rozmrazit a okapat od přebytečné tekutiny. Mouky smícháme v míse společně se sodou, kypřicím práškem a solí.
  2. Vejce prošleháme s kefírem, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou a rozmixovaným špenátem.
  3. Pak vlijeme k moučné směsi a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Na lívanečníku namazaném olivovým olejem upečeme lívance.
  4. Ve vroucí vodě s octem uvaříme zastřená vejce. Lívance podáváme se zastřeným vejcem, avokádem, polité olivovým olejem, listovým salátem a posypané pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Lívance s karamelizovanými hruškami

Není nic lepšího, než začít den pořádnou snídaní.

Zelené pohankové palačinky

Luxusní zdravá víkendová snídaně.

Vejce zapečená ve slanině

Skvělá víkendová snídaně.

Pomerančové palačinky

Nastartujte ráno sladkou snídaní.

Smažená vejce po gaskoňsku

Připravte si pořádnou snídani podle francouzského receptu.