Špenátová polévka

Máte rádi polévky? Zkuste i tuto špenátovou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    385 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1611 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    24,0 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    13,0 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    15,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čerstvý špenát očistíme, opereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak ho asi dvě minuty spaříme ve vroucí vodě a ihned přendáme do studené vody a ochladíme. Vodu vymačkáme a špenát nasekáme na malé kousky.
  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Hotové brambory scedíme a dáme stranou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme metlou a necháme vařit.
  3. Po 15 minutách vaření přidáme nasekaný špenát, smetanu a na nudličky nakrájenou šunku. Necháme opět vařit na mírném ohni, až začne polévka získávat krémovitou konzistenci. Přidáme uvařené brambory a polévku dochutíme vegetou. Hotovou polévku zdobíme lístky kerblíku.
Autor:

Podobné recepty

Vánoční rybí polévka

Pravé Vánoce se neobejdou bez tradiční rybí polévky.

Zvěřinová gulášová polévka

Podzimní polévka, která obsahuje typické zvěřinové maso.

Hustý husí kaldoun

Zahřejte se vydatným husím kaldounem, který vás zasytí i potěší.

Zelňačka

Ta nejlepší zelňačka, kterou jste kdy ochutnali.

Uzená polévka s fazolemi

Tato polévka vás zasytí i zahřeje.