Ingredience
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je pod studenou tekoucí vodou, oloupeme a rozpůlíme. Jednu cibuli nakrájíme na měsíčky, zbylé nadrobno. Slaninu nakrájíme na hranolky, párky rozpůlíme nebo je nakrájíme na kusy dlouhé asi 5 cm.
- Maso naporcujeme na 4 stejné plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na kraj masa dáme polovinu vejce, jednu kyselou okurku, měsíček cibule, hranolek slaniny a párek. Maso zamotáme, svážeme provázkem a ptáčky opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Pak je vyndáme a na stejné pánvi orestujeme zbylou cibuli dohněda asi 5 minut. Poté zalijeme 500 ml vody, vrátíme ptáčky, přidáme nové koření, bobkový list, přikryjeme pokličkou a dusíme minimálně 90 minut domměka.
- Jakmile je maso měkké, přilijeme vodu na omáčku podle potřeby a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku provaříme asi 20 minut, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Jako přílohu můžeme zvolit například rýži s čerstvými bylinkami.