Špagety s kapustou a česnekovými krutony

nehodnoceno

Pochutnejte si na špagetách s chlebovými krutony.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    665 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2780 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    88,1 g

    100 %

    88 %

  • Vláknina

    10,9 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    25,2 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    20,8 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Listy kapusty zbavíme tuhých řapíků a opláchneme je. Nakrájíme je na nudličky, spaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Slaninu nakrájíme na nudličky.
  3. Chléb nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zezlátnout polovinu česneku. Vyjmeme ho a v oleji dozlatova opečeme chléb.
  4. V jiné pánvi na oleji osmahneme cibuli se slaninou. Přidáme zbylý česnek s kapustou a také je orestujeme. Vše osolíme a opepříme a jen krátce podusíme. Přisypeme těstoviny a necháme je prohřát. Na talíři doplníme špagety parmazánem a chlebovými krutóny.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Medové harissa kofte a jehněčí špízy s omáčkou charmoula

Ochutnejte tradiční jídlo africké kuchyně.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.