Špagety s boloňskou omáčkou

Boloňské špagety, které rozhodně chutnají lépe jak ze školní jídelny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    702 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2937 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    80,0 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    38,4 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    24,0 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na drobnější kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostky. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova mrkev a celer. Poté přidáme cibuli a také opečeme dozlatova.
  2. Na zeleninový základ přidáme mleté maso smíchané s nastrouhaným česnekem, vařečkou oddělíme kousky masa od sebe a 5 minut restujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a 3 minuty opékáme. Přilijeme zeleninový vývar, osolíme a opepříme.
  3. Omáčku prováříme za občasného promíchání asi 25 minut. Podáváme se špagetami uvařenými al dente, na ozdobu přidáme hoblinky parmazánu.
Autor:

Podobné recepty

Vepřové závitky s jablky a křenem

Inspirujte se receptem na báječný rodinný pokrm.

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.