Špagety s boloňskou omáčkou
Boloňské špagety, které rozhodně chutnají lépe jak ze školní jídelny.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
702 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2937 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
80,0 g
91 %
80 %
-
Vláknina
7,1 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
38,4 g
61 %
56 %
-
Tuky
24,0 g
37 %
34 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na drobnější kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostky. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova mrkev a celer. Poté přidáme cibuli a také opečeme dozlatova.
- Na zeleninový základ přidáme mleté maso smíchané s nastrouhaným česnekem, vařečkou oddělíme kousky masa od sebe a 5 minut restujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a 3 minuty opékáme. Přilijeme zeleninový vývar, osolíme a opepříme.
- Omáčku prováříme za občasného promíchání asi 25 minut. Podáváme se špagetami uvařenými al dente, na ozdobu přidáme hoblinky parmazánu.