Špagety aglio e olio

Italská klasika, kterou si může dopřát i vegan.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na špagety:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    548 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2293 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    97,6 g

    111 %

    98 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    16,8 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě vodě podle návodu na obalu a slijeme je.
  2. Nasucho v pánvi opečeme dozlatova zvlášť mandle a strouhanku, dáme stranou.
  3. V pánvi nahřejeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku nakrájenou na kolečka, krátce opečeme a poté přimícháme uvařené špagety, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
  4. Na talíře rozdělíme připravené špagety a posypeme je mandlemi se strouhankou.
Autor:

Podobné recepty

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Zapečené kedlubny

Kedlubna nám díky vysokému obsahu vlákniny zajistí dlouhodobý pocit sytosti a je bohatá na vitamin...

Telecí řízek z trouby

Tyto telecí řízky jsou výborné s petrželovými bramborami.