Ingredience
Postup
- Mouku smícháme s kokosem, solí a cukrem. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a žloutek. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladu alespoň 60 minut.
- Těsto rozválíme na tenký plát silný cca 3 mm a vykrájíme z něj sněhuláky velké cca 8 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10 minut.
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a nakonec ochutíme likérem. Krém nastříkáme na polovinu sušenek. Doprostřed položíme dřívko nebo tyčinku a navrch každého kousku dáme vždy jednu sušenku. Lehce přitlačíme.
- Suroviny na polevu společně rozmícháme na hladkou kašičku. Podle potřeby můžeme přidat více cukru nebo naopak citronovou šťávu, pokud je poleva moc hustá. Hotovou polevu rozetřeme na slepené sušenky a necháme zaschnout.
- Zbylou polevu můžeme obarvit oranžovou potravinářskou barvou. Sněhulákům vytvoříme nosy. Pomocí rozpuštěné čokolády pak dotvoříme oči, pusu a knoflíky.