Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí podle Martina Škody

1 hodnocení

Oblíbený kuchař a influencer Martin Škoda vám ukáže skvělý způsob, jak využít vajíčka a další zbytky z Velikonoc, nebo si naopak připravit poctivý základ před koledováním.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na základ:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    612 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2562 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    9,6 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    32,3 g

    51 %

    48 %

  • Tuky

    49,1 g

    76 %

    70 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve připravíme vývar. Do hrnce vložíme jednu cibuli, uzené maso a bobkový list. Lehce osolíme a vaříme asi hodinu.
  2. Poté přidáme paprikovou klobásu (případně jiné uzeniny) a povaříme ještě 10 minut.
  3. Na sádle orestujeme druhou cibuli dozlatova. Přidáme mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut a poté polévku rozmixujeme.
  4. Smetanu rozmícháme s moukou a přilijeme do polévky. Dochutíme solí, pepřem a na závěr vmícháme žloutek.
  5. Uzené maso i klobásku nakrájíme a rozdělíme do talířů. Přidáme vejce, zalijeme polévkou a posypeme čerstvě strouhaným křenem a jarní cibulkou. K tomu už stačí jen dobrý chléb.

Do polévky můžete využít jakékoli klobásy a uzeniny z Velikonoc.

Autor:

Podobné recepty

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.