Smetanové fazole

nehodnoceno

Smetanové fazole chutnají skvěle s opečenými plátky bagetky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    452 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1890 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    12,4 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    30,2 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    18,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na rozehřátém másle. Přidáme scezené fazole, sůl, pepř a vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 mnut.
  2. Pak zjemníme smetanou a zvolna vaříme ještě asi 10 minut, aby omáčka zhoustla.
  3. Na závěr fazole ochutíme oreganem a můžeme podávat např. s opečenými plátky bagetky.
Autor:

Podobné recepty

Špagety aglio e olio

Italská klasika, kterou si může dopřát i vegan.

Sekaná plněná vejci

Domácí sekaná, která chutná jako od babičky.

Smažené fazolové kuličky Acarajé s krevetami

Ochutnejte pochoutku brazilské kuchyně.

Quesadilla s chorizem a rajčaty

Připravte si dokonalou mexickou quesadillu s rozpuštěným sýrem.

Plněné pečené brambory

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.