Smažené kapří podkovy v bylinkové strouhance s odlehčeným bramborovým salátem

Pokud chcete jíst dietně na Vánoce, zvolte tento recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez odležení salátu

Ingredience

4 PORCE +

Na podkovy:

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2659 KCal

    121 %

    111 %

  • Energie

    11126 KJ

    121 %

    111 %

  • Sacharidy

    115,2 g

    131 %

    115 %

  • Vláknina

    16,2 g

    54 %

    54 %

  • Bílkoviny

    270,9 g

    430 %

    398 %

  • Tuky

    121,9 g

    188 %

    174 %

  • nasycené

    28,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Strouhanku smícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Podkovy osolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v bylinkové strouhance. Podkovy smažíme z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, přidáme na nudličky nakrouhanou mrkev, osolíme a opeříme. Ochutíme olejem a octem, necháme v chladu odležet.
  3. Mezitím spaříme v osolené vodě růžičky brokolice, necháme je dobře okapat a přidáme do salátu. Nakonec opražíme nasucho mandle a také je přidáme do salátu.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.