Smažené hamsteaky

1 hodnocení

Pokud máte chuť na něco smaženého, vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu hamsteaků:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    105 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    439 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    0,6 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    12,2 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do hamsteaků nařízneme z boku ostrým nožem kapsu a naplníme ji připraveným sýrem.
  2. Otvor zafixujeme párátkem nebo provázkem a naplněné hamsteaky postupně obalíme v mouce, prošlehaném vejci a cornflakes.
  3. Ve větší pánvi nahřejeme vyšší vrstvu oleje a připravené hamsteaky v něm smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Poté je zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce, odstraníme párátka nebo provázek a ihned podáváme například s hranolkami, listovým salátkem a kečupem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Olovo (vařené vepřové plíce)

Pokud rádi ochutnáváte zahraniční kuchyně, vyzkoušejte i tento pokrm z Kyrgyzstánu.