Ingredience
Postup
- Fazole namočíme na 24 hodin do studené vody a poté ve stejné vodě vaříme 15 až 20 minut.
- Česnek se zázvorem oloupeme, dáme společně s uvařenými a vychladlými fazolemi do mixéru, osolíme, přilijeme olej a rozmixujeme dohladka.
- Rozmixovanou směs dáme do misky, přimícháme škrob a opepříme. Poté vždy nabereme větší množství na lžíci a vložíme do rozpáleného oleje, smažíme asi 3 minuty dozlatova.
- Papriku s chilli očistíme, zbavíme semeníků a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi nahřejeme olivový olej, orestujeme na něm krevety, po 2 minutách přidáme česnek a po další minutě papriku s chilli.
- Společně restujeme 3 minuty, nakonec podle chuti osolíme, opepříme a pokapeme limetovou šťávou. Smaženou fazolovou kuličku vždy rozkrojíme, naplníme připravenou směsí, posypeme lístky koriandru, chilli papričkou a ihned podáváme.