Smažené cibulové kroužky s bramborovou kaší

Pokud jste vegetarián, tento recept vás potěší.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramborová kaše:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    457 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1911 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    68,1 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    13,8 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, která rozebereme na jednotlivé kroužky. Strouhanku smícháme s červenou paprikou a vegetou. Kroužky cibule opatrně obalíme v mouce, následně v osoleném rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance s kořením.
  2. Obalené kroužky smažíme postupně v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené kroužky pokládáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje.
  3. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Měkké horké brambory slijeme, rozšťoucháme s máslem a zalijeme horkým mlékem. Vymícháme hladkou kaši. Cibulové kroužky podáváme s kaší a ozdobíme bazalkou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Olovo (vařené vepřové plíce)

Pokud rádi ochutnáváte zahraniční kuchyně, vyzkoušejte i tento pokrm z Kyrgyzstánu.