Smažená treska s remuládou
Víte, že rybí maso bychom měli konzumovat ideálně třikrát týdně? Nahraďte klasický kuřecí řízek chutnou treskou a máte z třetiny splněno..
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
751 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3142 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
74,3 g
84 %
74 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
31,1 g
49 %
46 %
-
Tuky
35,6 g
55 %
51 %
-
nasycené
4,5 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tresku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme ji v trojobalu z mouky, vajec a strouhanky smíchané s bylinkami. Následně ji osmažíme z obou stran dozlatova na směsi másla a oleje.
- Brambory oloupeme a omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Po slití přidáme máslo a petrželku.
- Mezitím si připravíme remuládu. Nakládanou zeleninu necháme okapat, nakrájíme ji na menší kousky, smícháme s majonézou, ochutíme soli, pepřem, citronovou šťávou a tabascem. Tresku podáváme s plátkem citronu, remuládou a bramborami.