Smažená treska s remuládou

Víte, že rybí maso bychom měli konzumovat ideálně třikrát týdně? Nahraďte klasický kuřecí řízek chutnou treskou a máte z třetiny splněno..

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Na přípravu ryby:

Na brambory:

Na remuládu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    751 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3142 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    74,3 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    31,1 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    35,6 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme ji v trojobalu z mouky, vajec a strouhanky smíchané s bylinkami. Následně ji osmažíme z obou stran dozlatova na směsi másla a oleje.
  2. Brambory oloupeme a omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Po slití přidáme máslo a petrželku.
  3. Mezitím si připravíme remuládu. Nakládanou zeleninu necháme okapat, nakrájíme ji na menší kousky, smícháme s majonézou, ochutíme soli, pepřem, citronovou šťávou a tabascem. Tresku podáváme s plátkem citronu, remuládou a bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.