Ingredience
Postup
- Slepici opláchneme, očistíme od zbylého peří a rozpůlíme. Vložíme ji do hrnce spolu s kořením a 2 očištěnými mrkvemi, petrželí, cibulí a polovinou celeru. Osolíme, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou sraženou bílkovinu posbíráme, zmírníme plamen a necháme pomalu táhnout asi 90 minut.
- Mezitím si připravíme nudle smícháním mouky s vejcem. Vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, necháme trochu oschnout, nakrájíme tenké nudle a necháme je opět oschnout.
- Vývar scedíme a měkké maso ze stehen a prsíček obereme. Zbylou mrkev a druhou polovinu celeru nakrájíme na tenké nudličky a spolu s nudlemi dáme vařit do scezeného vývaru. Dle chuti dosolíme a přidáme natrhané maso.