Slepičí vývar s domácími nudlemi

Připravit si nudle do polévky nemusí být tak těžké jak se na první pohled může zdát. Zvládnete je vyrobit během vaření vývaru, například toho slepičího.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 150 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    353 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1478 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    49,9 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    12,4 g

    41 %

    41 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slepici opláchneme, očistíme od zbylého peří a rozpůlíme. Vložíme ji do hrnce spolu s kořením a 2 očištěnými mrkvemi, petrželí, cibulí a polovinou celeru. Osolíme, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou sraženou bílkovinu posbíráme, zmírníme plamen a necháme pomalu táhnout asi 90 minut.
  2. Mezitím si připravíme nudle smícháním mouky s vejcem. Vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, necháme trochu oschnout, nakrájíme tenké nudle a necháme je opět oschnout.
  3. Vývar scedíme a měkké maso ze stehen a prsíček obereme. Zbylou mrkev a druhou polovinu celeru nakrájíme na tenké nudličky a spolu s nudlemi dáme vařit do scezeného vývaru. Dle chuti dosolíme a přidáme natrhané maso.
Autor:

Podobné recepty

Jarní polévka s bylinkovým svítkem

Báječný vývar plný zeleniny s nadýchanou palačinkou určitě vyzkoušejte. Nakopne vás.

Irská polévka

Vyzkoušejte zajímavou polévku s masem, jak ji vaří v Irsku.

Rajčatová s cizrnou

Tato polévka vás díky cizrně rychle zasytí.

Kuřecí polévka se zeleninou a cizrnou

Uvařte si teplou polévku, která vás zasytí.

Krakovský červený boršč

Pro ty co mají rádi boršč, máme skvělý recept na jeho přípravu.