Ingredience
Postup
- Do velké misky nasypeme hladkou mouku, sůl a přidáme rozdrobené droždí. Do středu uděláme důlek, do kterého nalijeme olej a vodu a vše rozmícháme. Těsto důkladně prohněteme a vytvoříme z něj bochánek. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
- Vykynuté těsto dáme na vál a válečkem rozválíme na obdélník, silný asi 1 cm. Přeneseme jej na vymaštěný plech a rukama zformujeme do obdélníku.
- Cibulku nakrájíme najemno, česnek utřeme a vše promícháme s kečupem, bylinkami, cukrem, solí a pepřem. Touto směsí potřeme těsto.
- Na potřené těsto rozdělíme rozmraženou zeleninu (ale můžeme použít i čerstvou) a nakrájené uvařené krůtí maso. Vložíme do trouby a pečeme při 190 °C asi 10 minut. Hotový koláč podáváme teplý, ozdobený cherry rajčátky a posypaný čerstvými bylinkami.