Slaný obdelníkový koláč

Udělejte si k vačeři něco rychlého.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

Omáčka na potření:

Zelenina a maso na obložení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    656 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2746 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    90,3 g

    103 %

    90 %

  • Vláknina

    19,2 g

    64 %

    64 %

  • Bílkoviny

    38,7 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do velké misky nasypeme hladkou mouku, sůl a přidáme rozdrobené droždí. Do středu uděláme důlek, do kterého nalijeme olej a vodu a vše rozmícháme. Těsto důkladně prohněteme a vytvoříme z něj bochánek. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto dáme na vál a válečkem rozválíme na obdélník, silný asi 1 cm. Přeneseme jej na vymaštěný plech a rukama zformujeme do obdélníku.
  3. Cibulku nakrájíme najemno, česnek utřeme a vše promícháme s kečupem, bylinkami, cukrem, solí a pepřem. Touto směsí potřeme těsto.
  4. Na potřené těsto rozdělíme rozmraženou zeleninu (ale můžeme použít i čerstvou) a nakrájené uvařené krůtí maso. Vložíme do trouby a pečeme při 190 °C asi 10 minut. Hotový koláč podáváme teplý, ozdobený cherry rajčátky a posypaný čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.