Slaný koláč s hráškem

nehodnoceno

Po tomto slaném koláči se jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

10 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    332 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1387 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    24,1 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    13,3 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    19,4 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    10,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku vsypeme do mísy, přidáme špetku soli, máslo nakrájené na kousky, vejce a přilijeme 2 lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut.
  2. Smetanu promícháme s vejci, ricottou, hořčicí, muškátovým oříškem, parmazánem (část necháme na posypání koláče). Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec do náplně vmícháme hrášek.
  3. Cukrový hrášek krátce povaříme ve vodě, vyjmeme a necháme okapat. Formu vymažeme máslem a vyložíme rozváleným těstem. Rozetřeme na něj náplň a poklademe lusky. Posypeme zbylým parmazánem a slaninou nakrájenou na nudličky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
Autor:

Podobné recepty

Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.