Ingredience
Postup
- Mouku vsypeme do mísy, přidáme špetku soli, máslo nakrájené na kousky, vejce a přilijeme 2 lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut.
- Smetanu promícháme s vejci, ricottou, hořčicí, muškátovým oříškem, parmazánem (část necháme na posypání koláče). Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec do náplně vmícháme hrášek.
- Cukrový hrášek krátce povaříme ve vodě, vyjmeme a necháme okapat. Formu vymažeme máslem a vyložíme rozváleným těstem. Rozetřeme na něj náplň a poklademe lusky. Posypeme zbylým parmazánem a slaninou nakrájenou na nudličky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.