Slanina

RECEPT DNE: Telecí sekaná s mozzarellou, prosciuttem a šalvějí

Telecí sekaná s mozzarellou, prosciuttem a šalvějí
13. října 2019

Máte rádi sekanou? Vyzkoušejte netradiční recept z telecího masa s mozzarellou, prosciuttem a...

RECEPT DNE: Bleskurychlé špagety carbonara

Bleskurychlé špagety carbonara
8. října 2019

Na večeře v týdnu není příliš času a tak vám přinášíme tip na bleskurychlé špagety carbonara.

RECEPT DNE: Hustá zeleninová polévka

Hustá zeleninová polévka
7. října 2019

V nevlídném počasí je hustá zeleninová polévka ideální večeří. Vyzkoušejte náš recept, určitě si...

RECEPT DNE: Plněné batáty

Plněné batáty
20. září 2019

Nemáte čas večer vyvářet? Pak pro vás máme recept na rychlé jídlo, na kterém si pochutná celá...

RECEPT DNE: Telecí závitky s houbami

Telecí roláda s houbami
17. září 2019

Houby pořád rostou, tak můžete vyrazit a pak z nich uvařit lahodné telecí závitky.

RECEPT DNE: Tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a žampiony

Tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a žampiony
16. září 2019

Těstoviny jsou ideální rychlou večeří. Vyzkoušejte náš recept na tagliatelle se smetanovou omáčkou,...

Rychlé a chutné večeře pro ty, kdo milují cukety, rajčata a okurky

Cuketové bramboráčky
14. září 2019

Radost ze zeleninové úrody ze zahrádky nebo z úlovků z farmářského trhu může zkazit nedostatek...

Placatý Jack, bujon v kostce: co jedli vojáci za občanské války v USA

Polní kuchaři museli být kreativní, jak to šlo, ani tak však gastronomické...
10. září 2019

Postup vojsk a strategické plány za americké občanské války se často řídily tím, kde se dalo sehnat...

RECEPT DNE: Krůtí prsa ve slanině

9. září 2019

Jednoduše, rychle, skvěle. Osvědčené suroviny stačí jen trochu jinak ochutit či zkombinovat a za...

RECEPT DNE: Kuřecí paličky na pivě

8. září 2019

S tímto receptem určitě potěšíte svého partnera. Vyzkoušejte k nedělnímu obědu připravit kuřecí...

Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře

24. srpna 2019

Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...

RECEPT DNE: Vepřová panenka s bylinkami ve slanině

18. srpna 2019

Máme pro vás skvělý tip na nedělní oběd. Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku s bylinkami a...

Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty

10. srpna 2019

Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...

Tuky povoleny, cukry ne. Poznejte Low Carb stravování

6. srpna 2019

Můžete si dopřát máslo i slaninu. Jenom už si k nim nepřikousnete chleba. Na ovocný salát také...

RECEPT DNE: Pohankové karbanátky se šťouchanými brambory se zelím

1. srpna 2019

Pohanka prospívá našemu zdraví a tak bychom ji měli pravidelně zařazovat do našeho jídelníčku....

Se slaninkou, nebo s ovocem? Rychlá a trendy snídaně pro nestíhačky

4. června 2019

Vstáváte ráno na poslední chvíli, ale nechce se vám odcházet do školy nebo do práce nalačno? Zkuste...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

14. května 2019

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a...

RECEPT DNE: Brambory na loupačku se slaninou a dipem z brynzy

14. května 2019

Rychlá a skvělá večeře. To jsou brambory na loupačku. Klasický starý recept jen ozvláštníte tím, že...

RECEPT DNE: Omeleta se špenátem a slaninou

25. dubna 2019

Nemáte moc času a potřebujete připravit rychlou večeři? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Už žádné veganské klobásky ani slanina. Francie zakáže zavádějící názvy

23. dubna 2018

Výrobci potravin ve Francii budou muset popřemýšlet o nových způsobech, jak popsat některé...

Zázrak irské potravinářské technologie. Slanina bez konzervantů, éček i dusitanů

29. prosince 2017

Irský výrobce potravin Finnebrogue tvrdí, že jeho Naked Bacon (Nahá slanina) neobsahuje žádné...

Do Česka se dostala slanina s bakterií listérie, Tesco výrobek stáhlo

28. listopadu 2017

Do Česka bylo dodáno 230 kilogramů slaniny ze Slovenska obsahující bakterie listérie, informovala...

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10. listopadu 2016

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...

Chlapi chtěli maso, tak výrobce roku udělal „marmeládu“ ze slaniny

13. července 2016

Ač vaří marmelády a džemy na dvouplotýnkovém vařiči, podařilo se Janu Kakosovi s manželkou uspět v...

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4. června 2016

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka...

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

9. května 2016

Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu...

Kultovní reklamy: Citroën tančil s Transformery i s kachnou a slaninou

10. února 2016

Nechtěla sdělit nic hlubokého, ale především zaujmout. Krátká reklama na Citroën C4 proměněný v...

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

29. prosince 2015

Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními...

Čtenářský recept: Bílá fazolová polévka

14. listopadu 2014

Polévku servírujeme do velkých, nejlépe nahřátých misek, ozdobenou vypečenými plátky slaniny a na...

Už jste telefonovali s mrkví u ucha? Nebo s vajíčkem a slaninou?

23. června 2014

Kreativita výrobců krytů na telefony je zřejmě bezbřehá. Tedy určitě designérů navrhujících kryty...

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14. června 2014

Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13. dubna 2014

Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí...

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1. srpna 2013

Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí,...