Sladký trhanec s jablky

1 hodnocení

Tento báječný teplý dezert s jablky může být i snídaní, která i z všedního dne udělá víkend.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    474 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1984 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    74,6 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    17,6 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    7,5 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rozinky propláchneme teplou vodou a zalijeme rumem. Necháme asi 10 minut nabobtnat. Jablka oloupeme, nakrájíme je na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou.
  2. V mléce rozšleháme žloutky, sůl, skořici, vanilkový cukr a mouku. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Sníh lehce vmícháme do těsta společně s rozinkami a jablky.
  3. Na rozehřátou lžíci másla vlijeme polovinu těsta a krátce zapečeme. Pánev pak přendáme do rozehřáté trouby a dopékáme při 200 °C asi 5 minut.
  4. Pak z pánve přendáme na talíř a vidličkami roztrháme na malé kousky. Pokapeme medem, pocukrujeme a ihned podáváme. Zbylé těsto připravíme stejným způsobem.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový koláč s lesními plody

Příprava tohoto dezertu je snazší, než se zdá.

Tříbarevné řezy

Nevíte, co dobrého upéct ke kávě? Tento recept vás nadchne.

Třešňové řezy

Upečte podle našeho receptu křehký mřížkový koláč s třešněmi.

Závin paní nadlesní

Tento závin vás naladí na podzimní čas.

Sluníčka

K čaji nesmí nikdy chybět sladké sušenky.